Finn det lånet som passer for deg med Lendo

Lendo er en del av Schibsted konsernet, som blant annet eier VG, Bergens Tidende, Finn.no, Aftenposten, Prisjakt.no, og mange flere. Det er en tjeneste som hjelper deg til å få oversiktlige tilbud fra långivere slik at du lettere kan finne det tilbudet som passer best for deg når det gjelder type lån, størrelse på lånet, renter, nedbetalingstid eller andre faktorer som er viktige for deg. 

Lendo kan hjelpe deg med å finne frem til det beste lånet for deg innen mange ulike kategorier inkludert forbrukslån, refinansiering med eller uten pant, kredittkort, billån eller MC lån. Innen hver av kategoriene hjelper Lendo deg også med å få tilbud fra forskjellige långivere, slik at du kan finne det lånet som er gunstigst for deg. 

Slik virker det

Det første du må gjøre er å sende inn en søknad fra nettsidene til Lendo. Søknaden koster ingenting, og er helt uforpliktende. Dersom du har noe du lurer på før du sender inn søknaden er det fullt mulig å ringe kundestøtten til Lendo, eller å sende en melding i chatten. 

Lendo sender deretter søknaden din videre til 16 forskjellige banker på dine vegne. Hver enkelt bank vil da gjøre sin egen vurdering på bakgrunn av søknaden og kredittvurderingen din, og gi deg et tilbud. Her er det viktig å huske på at bankene er klar over at de konkurrerer med mange banker om kundeforholdet ditt, slik at de har sterkere insentiver om å gi deg en lav rente enn de hadde hatt dersom du søkte hos dem direkte.

Raskt svar

Lendo sier fra til deg med SMS og e-post til tilbudene fra bankene så snart tilbud kommer inn til deg. Det tar vanligvis alt fra noen få timer til 24 timer før du får svar fra bankene. Etter at svar er mottatt fra alle de forskjellige bankene står du fritt til selv å velge det lånet som har lavest rente, eller eventuelt andre attraktive kvaliteter som er viktige for deg. Dersom du allerede finner det lånet som er rett for deg tidlig står du fritt til å takke ja til et tilbud før du har fått svar fra alle bankene. 

Lånebeløp, renter og nedbetaling

Det laveste lånebeløpet Lendo tilbyr er 10 000 kroner, og så går det an å søke om lån på opptil 500 000 kroner, men den endelige størrelsen på lånet ditt vil naturligvis komme helt an på hva du trenger, og på hvor mye banken kan godkjenne. 

Bankene har for eksempel ikke lov til å godkjenne lånebeløp som gjør at den totale gjelden din overstige fem ganger den årlige inntekten din. Banken vil alltid gjøre en fullstendig vurdering på hvor mye økonomien din kan tåle før de godkjenner lånet. 

Dette er en god ting for deg som lånekunde ettersom du kan være trygg på at du ikke ender opp med mer lån enn du kan betjene. Dersom du trenger et større lån kan du ofte ordne dette med en medsøker. En medsøker kan også ofte bety at du får bedre vilkår for lånet.  

Hvor lang nedbetalingstiden er for lånet vil variere mellom 1-15 år, men du kan alltids betale ned lånet fortere for å redusere kostnaden på lånet. Nominell rente ligger på mellom 5,95% og 23,4%. Dette tilsvarer en effektiv mellom 6,58% og 49,99%. Renten kan variere mye mellom de forskjellige bankene, så det kan være mye å spare på å sjekke de froskjellige tilbudene. Renten kommer også an på låntypene, og riskprofilen din, og om det stilles garanti for lånet, eller om du har medsøker.   

Kriterier for å søke om lån hos Lendo

For å kunne søke om lån gjennom tjenestene til Lendo må du oppfylle noen grunnleggende kriterier som er standard for de fleste långivere. For eksempel må du være mellom 20 og 70 år gammel og ha en inntekt på minst 120 000 kroner i året. 

Det er også påkrevd at du har norsk folkeregistrert adresse, norsk telefonnummer, og at du har bodd i eller skattet til Norge i minst 3 år. Du må også ha e-postadresse. Dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassokrav vil søknaden din bli avslått.

Fordeler

  • Høyt maksimumsbeløp
  • Stort utvalg av banker
  • Stort utvalg av forskjellige lån
  • Konkurranse mellom bankene
  • Stort utvalg av nedbetalingstid

Ulemper

  • Litt lengre behandlingstid enn noen av de andre tjenestene
  • Et ekstra steg i prosessen ettersom du etterpå må gå videre i prosessen med banken