Om Fokuslån

Fokuslån er en tjeneste som drives av Thorn Norge. Dette betyr at finansieringen også vil foregå gjennom Thorn Norge Finans AS, en veletablert norsk bedrift som har drevet med finansieringstjenester i Norge siden 1970-tallet. 

Fokuslån er pålagt av staten å foreta kredittsjekk på alle lånekunder. Dette er for å forsikre ansvarlig utlån, og for å unngå situasjoner der kunde overstiger den lovlige gjeldsgraden, og dermed får problemer med tilbakebetaling av lånet sitt. 

Tjenestene til Fokuslån

Lånet fra Fokuslån er et

, også ofte kalt forbrukslån. Dette betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet. Dette gjør at det tar mye kortere tid å utstede lånet, samtidig som det også gir deg full frihet når det gjelder hva lånet kan brukes til. 

Fokuslån er en nettbasert lånetjeneste. Dette betyr at du kan utføre hele søknaden på nettet, og dermed slipper å reise frem og tilbake til banken for å levere og underskrive dokumenter. Du bruker nettsidene til å velge størrelsen på lånet ditt og hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen. Dette er lekende lett med glider-funksjonen på nettsiden. 

På nettsiden vil du også kunne se en oversikt over lånet ditt, inkludert hvor mye du vil måtte betale i månedsbeløp og rentekostnader, for ulike nedbetalingsperioder og lånesummer. Slik kan du lett tilpasse lånet ditt slik at det passer best mulig inn i budsjettet ditt og den økonomiske situasjonen din.

Dersom du har anledning til å nedbetale lånet til Fokuslån fortere enn planlagt er dette ingen problem, og det vil heller ikke koste deg ekstra. I følge loven kan du nedbetale opptil 50 000 kroner umiddelbart, men hos Fokuslån står du fritt til å nedbetale hele lånebeløpet på en gang om du ønsker det. 

En av de tingene som gjør Fokuslån unikt er at du også selv kan velge å starte med en periode på 30, 60 eller 90 dager der du hverken trenger å betale renter eller avdrag. Dette kan være en veldig grei måte å komme seg ovenpå igjen dersom grunnen til at du trenger lånet er en midlertidig vanskelig periode.

Kundestøtte

Hos Fokuslån har du tilgang til profesjonell og hyggelig kundestøtte på alle hverdager mellom 90.00 og 15.00 på telefon. Dersom du vil kontakte dem er dette heller ingen problem via e-post. De kunnskapsrike kundemedarbeiderne gir deg svar på alle spørsmål du har angående lån og tilbakebetaling. Du er selvfølgelig også velkommen til å kontakte dem angående ditt eksisterende lån.

Du får lån på 1-2-3

1. Velg rett lånebeløp for deg

Før du tar opp lån er det viktig å tilpasse beløpet og løpetiden på lånet. Det er alltid billigst å betale ned lånet så raskt som mulig slik at du får mindre rentekostnader, men samtidig må du passe på at du sprer lånet ut såpass at du får månedlige innbetalinger som ikke er en altfor stor påkjenning for økonomien din. På sidene til Fokuslån justerer du selv dette enkelt og greit før du søker.

2. Personopplysninger

Etter at du har valgt den lånesummen og nedbetalingsperioden som er rett for deg må du sende inn de nødvendige opplysningene som Fokuslån trenger for å vurdere den økonomiske situasjonen din og risikoen sin. Dette inkluderer blant annet personopplysninger, i tillegg til opplysninger om bo- og ansettelsesforhold.

3. Svar fra Fokuslån

Når den nødvendige informasjonen er innhentet vil Fokuslån sine kundemedarbeidere foreta en individuell kredittvurdering, og dersom søknaden din er godkjent vil du få tilsendt en låneavtale som det er viktig at du leser nøye før du signerer den, og får inn pengene på konto.’

Lånebeløp, renter og nedbetalingstid

Det er mulig å låne mellom 10 000 og 75 000 kr hos Fokuslån. I følge norsk lov kan du, uten kostnader, alltid tilbakebetale lån under 50 000 kr. Hos Fokuslån gjelder det alle beløp helt opp til 75 000 kr. Du kan selv velge løpetid fra 12 til 60 måneder. Samtidig kan du velge å starte med en rente- og avdragsfri periode på 30, 60 eller 90 dager.

Nominell rente ligger på mellom 15,72% og 23,4% hos Fokuslån. Hvilken rentesats du får vil komme an på kredittvurderingen din. Den effektive renten kommer an på størrelsen av lånet du søker om. Du kan bruke kalkulatoren på sidene til Fokuslån for å få en ide om hvor mye du må betale i effektiv rente på lånet ditt. 

Vilkår

Fokuslån krever at alle låntakere er over 25 år. I tillegg trenger må du å ha norsk telefonnummer og personnummer for å søke om lån. Du kan heller ikke få lån fra Fokuslån dersom du har betalingsanmerkning.

Fordeler

  • Fleksibel lånesum opp til 75 000 kroner
  • Fleksibel nedbetalingstid på mellom 12 og 60 måneder
  • Du kan selv velge å starte med en betalingsfri periode på 30, 60 eller 90 dager
  • Du kan når som helst tilbakebetale mer enn månedsbeløpet, helt opptil hele lånebeløpet på en gang
  • Tilgang til vennlig kundestøtte på telefon

Ulemper

  • Lån er relativt små, med en maksimumsgrense på 75 000 kroner
  • Relativt høy nominell rente på mellom 15,72% og 23,4% Effektiv rente kommer blant annet an på størrelsen på lånet og nedbetalingstiden din. 
  • Noe lengre behandlingstid enn noen av de andre konkurrerende långiverne som i noen tilfeller kan utbetale lån på dagen