Kort om Ferratum

Det finske selskapet Ferratum er en del av Ferratum Gruppen, som er børsnotert under symbolet ‘FRU’ på Prime Standard på børsen i Frankfurt. Ferratum er en av pionerene innen digitale lån, og har satt seg som mål å levere høykvalitets brukervennlige bankopplevelser på nett. 

Hovedkontoret i Finland ble etablert i 2005, men populariteten til Ferratum sin låneopplevelse gjorde det snart nødvendig følge opp med kontorer mange andre steder i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Afrika, Asia og Australia.

Lån skal ikke være stressende

Lån er en stor eller liten del av hverdagen til de fleste av oss, men det kan ofte føles stressende å ta opp lån. Ferratum arbeider hardt for å gjøre låneopplevelsen til kundene sine mindre stressende, slik at de kan fokusere på å virkeliggjøre drømmene sine og administrere pengeforbruket.  

En av stressmomentene for mange er når provatøkonomien blir for stram. Slik at inntektene ikke dekker uventede utgifter i en kortere eller lengre periode. Fleksikreditt fra Ferratum er designet for å løse dette problemet. 

En annen ting som lett kan bli stressende er dersom du tar på deg for mye lån slik at det blir tungt å tilbakebetale lånet. Av denne grunn legger Ferratum vekt på ansvarlig utlån. Dette innebærer at de bare innvilger lån eller kreditt etter at en detaljert undersøkelse av kundens økonomiske situasjon har blitt utført. Dette betyr at man som kunde kan være trygg på at man ikke tar på seg så mye lån at det blir stressfullt å tilbakebetale lånet. 

Det er også både stressende og irriterende dersom man tar opp lån og finner massevis av uventede ekstrakostnader og gebyrer som står nevnt med liten skrift nederst i en milelang avtale. Ferratum har derfor sørget for at alle gebyrer og kostnader er klart forklart slik at det ikke finnes noen skjulte utgifter.  

Kort prosess med automatisk behandling gir svar på 3 sekunder

På sidene til Ferratum der du søker om lån behandles alle søknader 100% automatisk. Dette er en stor fordel for deg som kunde siden du kan bruke BankID og få svar på søknaden din innen kort tid. Ifølge Ferratum får du faktisk svar på søknaden din innen 3 sekunder. 

Så snart som søknaden din er godkjent og du har signert med BankID vil pengene bli satt direkte inn på kontoen din. Det hele er vanligvis unnagjort på minutter, og ofte kan du få pengene allerede samme dag, men hvor lang tid det tar før pengene er tilgjengelige på kontoen din vil alltid komme litt an på hvilken bank du har.     

Snarvei til økonomisk fleksibilitet

Produktet til Ferratum handler om økonomisk fleksibilitet. Med en kredittgrense har du en liten buffer som kan brukes når du skulle trenge det. Du kan ordna alt på en mobiltelefon eller en bærbar PC alt ettersom det passer for deg.

Du har også full fleksibilitet til å bruke fleksikreditten din til akkurat det du trenger. Enten det nå skulle være vaskemaskinen som tok kvelden, en uventet tannlegeregning, eller at du har desperat behov for en sydenferie. Du har også muligheten til å når som helst fritt betale tilbake mer enn det fastsatte minimumsbeløpet slik at du betaler tilbake lånet fortere, og dermed får lavere renteutgifter.  

Kriterier for å bli lånekunde hos Ferratum

Det er veldig lett å få lån hos Ferratum så lenge du tilfredsstiller minstekravene. Disse kravene er ganske standard for lån uten sikkerhet i Norge. For det første er lånene kun tilgjengelige for personer med bosted i Norge. Dette betyr at du må ha folkeregistrert adresse i Norge, norsk telefonnummer, og norsk bankkonto. 

Det kreves også at du har norsk BankID ettersom det er dette som gjør det mulig å gjennomføre automatisk godkjenning og direkte utbetaling av lånet til kontoen din. BankID er uansett det mest praktiske for både deg som kunde og Ferratum ettersom det er raskere, sikrere og juridisk bindende uten at du trenger å sende inn kopier av ID og andre dokumenter.   

Laveste aldersgrense for å søke om lån hos Ferratum er 20 år. Søknader for låntakere over 70 vil heller ikke bli godkjent. Dersom du har registrert betalingsanmerkning eller inkassogjeld vil søknaden din heller ikke bli godkjent. Det er også krav om at den samlede gjelden din ikke kan overstige fem ganger årsinntekten din etter at du har fått innvilget lånet. Dette er et offisielt krav som staten har satt for innvilging av lån for å forhindre at folk har muligheten til å ta opp mer lån enn de har mulighet til å nedbetale.  

Hvor mye kan du søke?

Hos Ferratum har du muligheten til å søke om lån på beløp mellom 1000 og 30 000 kroner. Det er naturligvis opp til deg hvor mye du vil søke. Som tommelfingerregel er det alltid best å søke om så lite lån som mulig ettersom forbrukslån er dyrt. Husk at lånet også skal betales tilbake med renter, og minsteavdraget du må betale hver måned øker også i takt med størrelsen på lånet du tar opp.

Fordeler

  • Rask behandlingstid
  • Du kan tilbakebetale raskere uten å måtte betale mer for det
  • Kan brukes til hva som helst
  • Kan utbetales på dagen

Ulemper

  • Relativt høy rentesats
  • Ikke tilgjengelig for personer under 20 eller over 70 år
  • Ikke tilgjengelig for å bli kvitt betalingsanmerkning
  • Relativt lavt maksimums-lånebeløp